Tom Coehoorn, professioneel fotograaf


 

Ik ben Tom Coehoorn, freelance fotograaf in Sneek, met als specialisme het skûtsjesilen in Friesland. Door mijn jarenlange ervaring als bemanningslid op een skûtsje weet ik precies waar ik op moet letten bij de wedstrijden. Ik fotografeer de wedstrijden inmiddels alweer een aantal jaren voor de kranten en magazines in Friesland. Naast de zeilfotografie hou ik me dagelijks bezig met bedrijfsfotografieeventfotografie of editorial fotografie.

Ik ben niet altijd fotograaf geweest. Hiervoor heb ik zo’n 30 jaar als marketeer bij een uitgeverij gewerkt. Toen ik jaren geleden een hartinfarct kreeg heb ik tijdens mijn revalidatie een spiegelreflex aangeschaft. Met de camera op pad, soms in the middle of nowhere, leerde mij weer om vertrouwen te krijgen. Prachtig en uitdagend om te doen en uit de vele reacties bleek dat mijn foto’s op een of andere manier een snaar raakte bij mensen.

Toen de uitgeverij zwaar getroffen werd door de economische crisis verloor ik mijn vaste baan. Maar ik had inmiddels wel een prachtige hobby en met quote van Winston Churchill “If you find a job you love, you’ll never work again…” in mijn achterhoofd heb ik mij toen in laten schrijven als zelfstandig ondernemer. Iets waar ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad. Ik ben nu mijn eigen bedrijf. Mijn kennis, kunde en persoonlijkheid vormen nu de basis van de onderneming. En mijn marketingachtergrond komt me prima van pas; ik weet snel waar een klant behoefte aan heeft en kan dat vertalen in goed beeldmateriaal en oplossingen. Ik ben gemakkelijk in de omgang en ik lever kwaliteit tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding onder het motto ‘aandacht maakt alles mooier’.

Mijn gegevens:
E-mail: info@thomasvaerfotografie.nl
Adres: It Bûtlân 18, 8604 VH Sneek
Telefoon: (06) 284 78 335
KvK-nummer: 61259519

Bemanningslid

Toen ik nog schotenman was op IFKS-skûtsje 'De Yde'.

Bemanningslid

schotenman (foto: archief LC)

In gala

Helemaal klaar voor het fotograferen van een gala.

In gala

In gala

In actie

In actie voor een fotoreportage voor magazine Friesland Post

friese paarden

Friese paarden (foto: Kirsten van Loon)

In het museum

Een selectie van mijn foto's permanent zichtbaar in de museumtuin van het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek.

Scheepvaartmuseum Sneek

Museum (foto: Freerk Bokma)